• Боквурст с хляб

      Боквурст е немска наденичка, приготвена за първи път през 1889г. от Р. Шолц – собственик на ресторант в Берлин. Боквурст е един от най-известните видове наденица в цяла Германия и извън нея. По традиция за происводсвото и се използват местно телешко и свински меса (преобладава телшкото за разлика от Братвурст). Все пак в севременна Германия тя се происвежда от различни видове местни меса, като свинско, агнешко, пуешко, пилешко и в редки случаи дори от конско месо. В северна Германиа правият Боквурст от Риба. Боквурст е подправен със сол, бял пипер и червен пипер. Добавят се подправки, като определен вид лук и магданоз, в Германия, често Боквурст може е пушен най често се консумира с тъмна немска бира и се сервира с горчица. Суровата наденица обикновено се вари на слаб огън, без да се бели, но също може и да се пече на скара. Когато е напълно сварена обелката й се напуква. Най-добре варенето да се прекрати точно преди това да се случи, защото разпуканата обвивка няма да изглежда апетитна, а наденицата ще загуби вкуса си. (Wikipedia)

      Братвурст на Вурст Майстър е происведен от свинско месо в София от Германски происводител на месо, има здрава обвивка от естествена суровина, която трябва да изпука когато я захапвате. Затова той е познат като “Кнаквурст” (от кнак-изпуквам). Сервира се с хляб и сосове.

       

       

    • Онлайн магазин от Exsitee
    • Copyright © 2013 Вурст Майстер ООД